Dari Dzakwan dari seorang lelaki Anshar berkata, "Rasulullah s.a.w. menjenguk seseorang yang sedang sakit, lalu Beliau s.a.w. bersabda, 'Panggillah tabib dari Bani Fulan.' Dzakwan berkata, 'Lalu mereka memanggilnya dan datang.' Mereka bertanya, 'Ya Rasulullah, bukankah ubat tidak berfungsi apa-apa?' Beliau s.a.w. menjawab, 'Maha Suci Allah, bukankah Allah tidak menurunkan suatu penyakit di muka bumi, kecuali menjadikan penawar untuknya?'" (Hadis riwayat Ahmad)

~.~

~.~

Selasa, 19 Mac 2013

'Toto' Bertukar Bentuk'Toto' nipis ini dihamparkan di depan televisyen dekat ruang tamu. Pemilik photo ini memberitahu saya, dia ke dapur untuk mengambil minuman. Sekembalinya dia ke depan televisyen, dia terkejut kerana 'toto' nipis ini berada dalam keadaan bergulung seperti photo ini. Paling ketara selepas kejadian ini, mereka suami isteri sering bergaduh satu sama lain.

Anda nilai sendiri apa 'bentuk' itu.

3 ulasan:

Abejie berkata...

salam. semasa saya memerhatikan gambar toto tsbt otot di bahu saya bergetar2. saya tak tau apa maksud getaran itu. apa yang saya sedar seluruh otot di bahagian badan saya selalu bergetar2 setiap hari. adakah ini tindak balas makhluk ghaib?

Marzuki Ismail berkata...

Abejie, hadirkan diri untuk rawatan, inshaa Allah kita akan temui jawapannya.

Tanpa Nama berkata...

bentuk apa ya, mcm baby ke?