Dari Dzakwan dari seorang lelaki Anshar berkata, "Rasulullah s.a.w. menjenguk seseorang yang sedang sakit, lalu Beliau s.a.w. bersabda, 'Panggillah tabib dari Bani Fulan.' Dzakwan berkata, 'Lalu mereka memanggilnya dan datang.' Mereka bertanya, 'Ya Rasulullah, bukankah ubat tidak berfungsi apa-apa?' Beliau s.a.w. menjawab, 'Maha Suci Allah, bukankah Allah tidak menurunkan suatu penyakit di muka bumi, kecuali menjadikan penawar untuknya?'" (Hadis riwayat Ahmad)

~.~

~.~

Isnin, 22 April 2013

BEBIRI 21 April 2013

Bakal-bakal perawat 

 Tikam jangan tak tikam

Tikam pun tak lut 

Ganas peserta kali ni. Rotan pun patah :)

Slide presentation di awal BEBIRI

Semoga apa yang disampaikan memberi manafaat

3 ulasan:

Abejie berkata...

Salam Ustaz,

bila tgk kembali gambar2 semasa kursus saya teringat kembali pasal "blackout" maklumlah skrg ni hangat pasal blackout masa PRU13 dulu.

masa kursus dulu Ustaz ada menceritakan pasal penduduk2 Mekah masa dahulu tidur dalam keadaan bergelap. mereka padamkan semua pelita/api sbb adakalanya jin2 akan menyamar sebagai tikus2 dan melanggar pelita tersebut yang boleh menyebabkan kebakaran.

di saat itu terdetik di hati saya. tak kan pasal tikus pun nak dikaitkan dengan jin jugak! tiba2 tup.....bilik kursus jadi gelap.

mmm...barulah di saat itu saya berfikir mungkin ada sesuatu sedang membaca apa yang saya tgh fikirkan pada waktu itu...apa ye? apakah ada "org lain" yang sama2 sedang mengikuti kursus itu? misteri nusantara sungguh.

Tanpa Nama berkata...

http://www.youtube.com/watch?feature=fvwp&NR=1&v=_kpBGjh-fiE

Marzuki Ismail berkata...

salam abejie,

peristiwa blackout sungguh misteri kan? nasib baik technician datang dengan kadar segera. kalau bengkel pada waktu malam. habislah bergelap kita...