Dari Dzakwan dari seorang lelaki Anshar berkata, "Rasulullah s.a.w. menjenguk seseorang yang sedang sakit, lalu Beliau s.a.w. bersabda, 'Panggillah tabib dari Bani Fulan.' Dzakwan berkata, 'Lalu mereka memanggilnya dan datang.' Mereka bertanya, 'Ya Rasulullah, bukankah ubat tidak berfungsi apa-apa?' Beliau s.a.w. menjawab, 'Maha Suci Allah, bukankah Allah tidak menurunkan suatu penyakit di muka bumi, kecuali menjadikan penawar untuknya?'" (Hadis riwayat Ahmad)

~.~

~.~

Ahad, 1 September 2013

BEDIRI 15 SEPTEMBER 2013 / BEBIRI 29 SEPTEMBER 2013

BENGKEL DIDIKAN RAWATAN ISLAM (BEDIRI)
BENGKEL BIMBINGAN RAWATAN ISLAM (BEBIRI)

A) BEDIRI - AHAD 15 SEPTEMBER 2013
Merupakan kursus peringkat asas yang menumpukan kepada pendedahan awal berkenaan makhluk halus dan rawatan Islam. Para peserta yang mengikuti BEDIRI akan mampu merawat diri sendiri serta ahli keluarga terdekat.

B) BEBIRI - AHAD 22 SEPTEMBER 2013  29 SEPTEMBER
Merupakan lanjutan dari BEDIRI. Tumpuan diberikan kepada mereka-mereka yang pernah menghadiri BEDIRI atau mana-mana peserta yang sudah ada kebolehan merawat pada tahap sederhana. Kursus peringkat ini lebih menumpukan kepada amali dan praktikal dalam melakukan rawatan. Para peserta yang mengikuti BEBIRI akan mampu merawat diri sendiri, ahli keluarga serta orang awam yang lain.

MASA: 8.30 pagi - 5.00 petang

TEMPAT: Pusat Latihan Urban Muallij (PLUM), No. 10, Lot 4106, Jalan Haji Hussin, Kg Jalan Kebun, Seksyen 30, 40460 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan.

YURAN: BEDIRI RM100, BEBIRI RM150
(Nota, jamuan dan sijil)

PENDAFTARAN (Secara SMS kepada 019-2646944)
1) BEDIRI: Sila taip NAMA IC BEDIRI
2) BEBIRI: Sila taip NAMA IC BEBIRI

DAFTAR SEGERA, TEMPAT TERHAD!

4 ulasan:

Abejie berkata...

Salam Ustaz, saya create thread Bengkel Rawatan Islam ni kat Forum CariGold. Mudah-mudahan dapat membantu warga forum CG yang ingin menjadi perawat.

Marzuki Ismail berkata...

Salam,
tq abejie. ada perubahan...bebiri xjadi 22sep.

BEBIRI tukar ke 29SEPTEMBER.

Unknown berkata...

Salam Ustaz.
Masih ada lagi ke kursus Muallij ini lg?sg berminat

Marzuki Ismail berkata...

Wsalam shahril sabtu, minta whatsapp saya ye